Cukinia na sto sposobów?

Cukinia na sto sposobów?

Postautor: Viola » 12 mar 2012, 21:49

Często w kuchni korzystacie z tego warzywa? Jakie dania polecacie? Cukinia na sto sposobów?
Viola
 
Posty: 15
Rejestracja: 16 lis 2011, 17:23

Re: Cukinia na sto sposobów?

Postautor: Gloria » 01 kwie 2012, 22:54

uwielbiam cukinię z patelni

•1 młoda cukinia
•1 ząbek czosnku
•4 łyzki stołowe oliwy z oliwek
•sos sojowy
•pieprz

Cukinię pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm, plastry delikatnie nadkroić w kratkę (cztery linie), aby cukinia mogła wsiąknąć marynatę, ząbek czosnku wycisnąć lub bardzo drobniutko pokroić, połączyć z oliwą i sosem sojowym, najlepiej smakuje, jeżeli się doda więcej sosu niż oliwy. Marynata ma mieć kolor bardzo ciemny, plastry cukinii rozłożyć płytko na półmisku i polać marynatą (można to wykonać lyżka) zmieniać strony cukini, najlepiej zamarynowac cukinie ok. 1 lub 1/2 godz przed grillowaniem, w zimie smakuje także smakowicie z patelni z tą marynatą. Smacznego!
Gloria
 
Posty: 12
Rejestracja: 16 wrz 2011, 17:46

Re: Cukinia na sto sposobów?

Postautor: inke » 18 sie 2016, 13:39

Dostępna w Take a Fruit oferta warzyw według mnie jest dobra. Świerze warzywa i owoce. W ofercie marchew krojona, seler, rzodkiewka, itp. w pojemnikach o różnej wielkości. Możecie sprawdzić sobie szczegóły tej oferty jeśli chcecie.
inke
 
Posty: 689
Rejestracja: 26 cze 2013, 0:23

Re: Cukinia na sto sposobów?

Postautor: sylwia4012 » 20 gru 2016, 20:45

Wypróbuj spaghetti z cukinii http://www.przepisy.pl/przepis/spaghett ... pomidorami - myslę, że to jest to, czego szukasz. Ja zajadam się na maxa.
sylwia4012
 
Posty: 768
Rejestracja: 25 sty 2014, 21:11


Wróć do Przepisy kulinarne



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron