Grillowane piersi kurczaka z miodem

Grillowane piersi kurczaka z miodem

Postautor: Milka » 22 cze 2012, 18:04

Przygotowanie:

Piersi czyścimy, przecinamy na cieńsze filety.
Pieczarki dokładnie myjemy, kroimy w grubsze plasterki albo ćwiartki.
Czosnek obieramy i kroimy w grube plastry

W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy sos sojowy i miód. Miksturę podgrzewamy ok 5min mieszając aby powstała glazura.

Filety nacieramy z obu stron solą i pieprzem.

Wersja skrócona:
-rozbijamy je lekko tłuczkiem, polewamy glazurą i wrzucamy na ruszt.

Wersja dłuższa:
-zanurzamy filety w glazurze i wkładamy do lodówki na ok 1h, przed wyłożeniem na ruszt należy je dokładnie wymieszać bo miód i masło się trochę rozwarstwiają.

Piersi pieczemy co jakiś czas przewracając.

Na tacce lub w foli aluminiowej umieszczamy pieczarki z czosnkiem doprawione solą i pieprzem i pieczemy je na grillu do miękkości.

Smacznego!
Milka
 
Posty: 26
Rejestracja: 26 lis 2011, 20:41

Wróć do Przepisy kulinarne



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron